Τo archaeolab Χανίων εδράζεται στην παραλία Κισάμου, σε έναν χώρο 550 τμ. Η προσομοίωση ανασκαφής αφορά μία μινωική οικία, με επιμέρους αποθηκευτικούς, οικιστικούς και εργαστηριακούς χώρους, όπου τα παιδιά καλούνται να αποκαλύψουν μεταξύ άλλων αρχιτεκτονικά στοιχεία (κατάλοιπα τοιχοποιίας/δάπεδο), αποθηκευτικούς πίθους και το περιεχόμενο τους, κατασκευές και σκεύη προετοιμασίας και παραγωγής της τροφής (κουζίνα), ένα μινωικό πατητήρι για την παρασκευή κρασιού, κατάλοιπα αργαλειού, μινωικό αρχείο (πινακίδες γραμμικής Α), κρύπτες θησαυρού, κλπ. Τα κατάλοιπα του υλικού πολιτισμού που περιέχονται στην ανασκαφή, παρέχουν σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της μινωικής κοινωνίας και τον μινωικό τρόπο ζωής.

Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής, υλοποιούνται επίσης ποικίλα εργαστήρια πειραματικής αρχαιολογίας και τέχνης, που απευθύνονται σε οικογένειες και σχολικές δομές.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και των διακοπών του Πάσχα, πραγματοποιούνται συστηματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Επίσης, ο χώρος του εργαστηρίου διατίθεται για παιδικά πάρτυ (λινκ) και άλλου είδους εκδηλώσεις, με δραστηριότητες που προσαρμόζονται στα εξατομικευμένα ενδιαφέροντα κάθε ενδιαφερομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 6939305668.